Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rocket Immersion Retreat m Anders Asker

maj 10 @ 3:30 e m - maj 12 @ 4:00 e m

Välkommen till Rocket® Immersion Retreat med Anders Asker på Borntorpet! Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik.

This retreat is open for English speaking participants. If needed we will be able to simultaneously translate to Swedish.

 

Denna Immersion är en introduktion till de fantastiska Rocket serierna 1-3, så som de skapades av Larrys Schultz. Larry var elev till Pattabhi Jois som i sin tur tog Ashtanga Vinyasa Yoga till USA.

Rocket 1 och Rocket 2 är en modernisering och en anpassning av Ashtanga Vinyasa för att bättre passa vår västerländska livsstil. Larry åkte på turné med rockbandet Grateful Dead i 3 år. Under de åren utvecklade han sin undervisning och skapade Rocket-serierna.
Denna helg riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om Rocket Vinyasa yoga eller har tänkt att såsmångom utbilda dig till lärare i Rocket, men som inte har en tillräcklig bakgrund i Ashtanga eller annan Vinyasa yoga.
Vi kommer att gå igenom tekniker och tricks för armbalanser, handstående, huvudstående, många olika bakåtböjningar och ryggradsvridningar. Allting länkas samman i ett snabbt och helande flöde som rensar nervsystemet och förbereder dig för meditation och djup avslappning.
Även om Rocket är en mycket fysisk form av yoga, kan det inte nog betonas vikten av att gå ifrån ambition och prestation till yogans sanna essens, Oneness.
Ujjayi-andningen, en medveten andningsteknik, skapar flöde och självkännedom som därmed ökar självrespekten. Filosofi, musik, mantras och chanting är också självklara delar av praktiken.
Bandhas är praktikens intelligens medan andningen är hjärtat.  

Förkunskaper: För att tillfullo tillgodogöra dig denna helg så krävs att du har grundläggande kunskaper i Ahstanga eller annan Vinyasa Yoga. Det finns även möjlighet att delta en dag, delar av en dag eller enbart i enstaka klasser eller workshops. Kontakta i så fall Anders om hur vi kan skräddarsy ditt deltagande och om kostnaden.

Om Anders: 2006 blev Anders elev till Larry och fattade tycke för denna excentriske man. Larry blev en stor inspirationskälla för Anders som såg till att Rocket kunde fortsätta att etableras i Sverige sedan 2008. Anders gedigna kunskap, passion och entusiasm för Rocket gör att hans klasser är fulla av trogna Rocketutövare.

Sagt om Anders: Anders undervisar med värme och humor samt använder gitarren och röstens redskap för att ta oss bortom det praktiskt teoretiska och nå djupare, in till hjärtat.

SCHEMA:

Fredag

15.30 – 18.30 Rocket 3 happy hour, 100 minuters yoga praktik, därefter presentation av gruppen och helgens upplägg
19.00 – Middag
20.00 – 22.00 Rocket-filosofi: hur hänger filosofi ihop med Rocket? Vad har musik eller mantra för roll i en klass och i det övriga livet? Kan vi applicera yogans 8 grenar på mattan och utanför den? Hur i så fall?
Vi avslutar kvällen med Antar Naad Mudra chanting

Lördag

07.30-09.15 Full Primary Series, live musik i Savasana
Frukost
 serveras från 9.15
10.30–13.00 Redskap och teknik för att skapa flödet: Bandhas, drishti, ujjayii. Varför är dessa tekniker    så viktiga? Invokations mantra, att knyta an till och förstå vikten av traditioner från Patanjali till Larry Schultz och hur det påverkar dig och mig.
13.30 – Lunch
15.30 – 18.00 Rocket 1 med nedbrytning av vissa ställningar.
19.00 – Middag
20.00 – 21.30 Fortsättning Rocket-filosofi och meditation.

Söndag

07.30 – 9.15 Rocket 2, live musik i Savasana
Frukost serveras från 9.15
10.15 – 12.30 Teknik i armbalanser och inversioner, parövningar med block och straps, Bakasana bakåthopp, handstående mot vägg
13.30 – Lunch
14.30 – 16.00 Vi knyter ihop säcken och avslutar den här helgen med meditativ chanting.
P.S. Innan lunch finns tid för packning och utcheckning

Länk till  Bokning

Early Bird pris: 3990 SEK (priset gäller till och med 2/4-2019)
Ordinarie pris: 4490 SEK
I priset ingår boende, alla måltider från fredag middag till söndag lunch samt alla klasser och workshops. Se schema.
För att säkra din plats, vänligen betala in 1000 kr i anmälningsavgift. Anmälningsavgiften återbetalas ej.

Avbokningspolicy
Om du avbokar innan den 20 april, återbetals hela beloppet minus anmälningsavgiften.
Avbokar du mellan den 20 – 30 april återbetalas 50% minus anmälningsavgiften.
Avbokar du i maj återbetalas 0 kr.
Om du blir sjuk återbetalas 3000 kr mot uppvisande av läkarintyg.

Resan till Borntorpet gör du lättast med tåg till Skinnskatteberg. Vi kan även öppna upp för dialog om samåkning mellan alla som ska delta. Från tåget kan du bli hämtad med bil som tar dig till Borntorpet. Meddela oss gärna om du vill bli hämtad.

Detaljer

Börjar:
maj 10 @ 3:30 e m
Slutar:
maj 12 @ 4:00 e m
Evenemang Kategorier:
, , , , , ,
Webbplats:
http://yogansa.se/rocket-immersion-retreat/

Plats

Shambala Gatherings
Borntorpet 1
Skinnskatteberg, 739 92
+ Google Map

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *